macallen murraymcdavid 16yr

Macallan 1991 Murray McDavid 16yo

RegioSpeyside
Leeftijd16 jaar
DistillerMacallan
BottlingMurray McDavid
VatSherry cask
Alcoholpercentage46%
Fles nummereen van 3500
Non-chillfilteredja

Onze notities:

Macallan is na Glenfiddich en Glenlivet de grootste distilleerderij van Schotland met een jaarproductie van 8.000.000 liter alcohol. Oorspronkelijk werd de distilleerderij de 'Elchies distillery' genoemd. Hoewel midden in de Speyside noemen ze zichzelf een "Highland distillery".

Beroemd door het grote aantal kleine stills en het rijpen van de whisky op sherry vaten (trouwens dit vooral gedurende de laatste jaren, de oude). Dit geeft een zwaardere en vollere whisky. Het blijkt op elke leeftijd een superster te zijn.

Kleur: goud, neus: sherry, rozijnen, marmelade, peren, heidehoning en gember. Smaak: fruit als vijgen en dadels met poedersuiker, natte gembercake, vanille vla, noga, chocolade melk en wat kruiden. Afdronk: lang met bijna het volledig smaakpallet

Geschonken in de volgende proeverij:

  • Oktober 2013 (woensdag 16 oktober 2013)
    Nummer 3 in de line-up.

    Reacties tijdens de proeverij:

    Deze glijdt naar binnen met een geleidelijk smaakopbouw, je kan blijven proeven en hij opent gelijk de neus. Een erg mooie drank, zoetig en kruidig, maar met een chemische nasmaak in de afdronk. Iemand anders wist te melden dat hij meer rook, dan dat hij proefde en vond het een sinterklaaswhisky!