Wie zijn wij

Wij zijn Chris Schoordijk, Fred Bloem en Huub Oud. Al jaren zijn wij enthousiaste liefhebbers van whisky en dan met name de Schotse Single Malt. Alledrie hebben we onze sporen verdiend bij het organiseren van whiskyproeverijen van en met anderen en in 2009 zijn we begonnen met The Whisky Train - ons eigen initiatief. We organiseren onze whiskyproeverijen op onze heel eigen manier.

Elk van onze proeverijen is anders. Iedere keer zoeken we naar spannende whisky's, bijzondere bottelingen en mooie combinaties. Zo kan het gebeuren dat we de laatste flessen van een zeldzame whisky met onze gasten delen. Er kunnen zeer prijzige whisky's tussen zitten, maar zoals vaak geldt ook hier dat de prijs niet alles is. Soms ontdekken we zomaar een uiterst betaalbare whisky van superieure kwaliteit. We vergelijken smaken en geuren en elke deelnemer bouwt zo zijn eigen staalkaart op, waarmee het ook steeds leuker wordt om zelf op zoek te gaan.

Aan lezingen en lichtbeelden over Schotten en hun stills doen we trouwens niet - tenzij je heel erg aandringt. Wel staan we open voor vragen en wat we niet weten zoeken we op. En dan nog even dit. The Whisky Train is geen commerciƫle onderneming en wil geen winst maken. We willen gewoon graag ons enthousiasme en onze verworven kennis met anderen delen. En tot nu toe lijkt dat aardig te lukken, gezien het feit dat onze gasten regelmatig terugkomen. Zolang dat zo is, gaan we door.