north highland 16yr

A North Highland Distillery 1996 Exclusive Malts

RegioHighland
Leeftijd16 jaar
DistillerGlenmorangie
BottlingThe Creative Whiskycompany
Vatbourbon cask
Alcoholpercentage55%
Vat nummer5031
Fles nummereen van 288
Non-chillfilteredja

Onze notities:

De distilleerderij, Glenmorangie, waar deze whisky vandaan komt, is de eerste, die afwijkende vaten is gaan gebruiken voor het "maturen"van whisky boven de bekende bourbon of sherry vaten. Na 2000 kwam dit finishen meer in zwang ook bij andere distileerderijen.

Er komt zelden een Glenmorangie als onafhankelijke botteling op de markt. Glenmorangie staat niet toe dat op de onafhankelijke bottelingen hun naam wordt weergegeven. Deze 16 jaar oude botteling, "from a North Highland distillery", is er een uit The Exclusive Malts Range van David Stirk.

Kleur: licht amber. Neus: aangename zoetige aroma's van oranje fruit. Smaak: krachtig met iets drogende zoetheid en tonen van bitterkoekjes en zoete kruiden. De afdronk is lang met aroma's van vanille en toffee.

Geschonken in de volgende proeverij:

  • Oktober 2013 (woensdag 16 oktober 2013)
    Nummer 5 in de line-up.

    Reacties tijdens de proeverij:

    Een mooie volle neus toont z'n karakter met caramel, donker fruit (vijgen, rozijnen)en toch ook sinaasappelschillen. De smaak was kruidig, pittig en warm, in het begin ietsjes scherp maar direct daarna vol en zacht. Algemene kreten als "Een heerlijke, lekkere, ├ęchte whisky" en "deze wil ik kopen!" passeerden de revue.