williamson 2010 carn mor 10yr

Williamson 2010, Carn Mor Strictly Limited, 10yo

RegioIslay
Leeftijd10 jaar
DistillerLaphroaig Distillery
BottlingMorrison Distillers
VatOloroso hogshead
Alcoholpercentage47,5%
Fles nummer1 van 1139
Non-chillfilteredja

Onze notities:

De Laphroaig distilleerderij is misschien wel de meest bekende distilleerderij op Islay. Buiten de geproduceerde whisky's, die turfig en jodiumachtig zijn, heeft hun marketing daar wel voor gezorgd. Bekend is de actie waarbij je eigenaar werd van een vierkante voet met het recht op een gratis dram als je je stukje land ging bezoeken.

Velen van ons hebben zo'n vierkante voet eiland. Dit is een botteling van Morrison in de Carn Mor Strictly Limited series, de afsplitsing van Morrison & MacKay die de serie heeft voortgezet en rebranded. Bessie Williamson was de eerste vrouwelijke distillery manager van de Laphroaig distilleerderij. En zij was in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw verantwoordelijk voor een sterke groei in populariteit van Laphroaig.

Neus: vanille-kokoskoekjes, kolengas, appel, zeewier, behoorlijk zoutwaterzeewier. Smaak: medicinaal zoet, romig, mooi diep Laphroaig-karakter, enkele bijna geroosterde moutachtige tonen, zeer medicinaal met een uiteindelijk krachtige, aanhoudende rook. Afdronk: middellang met as en medicinaal

Geschonken in de volgende proeverij:

  • Januari 2024 (donderdag 11 januari 2024)
    Nummer 3 in de line-up.

    Reacties tijdens de proeverij:

    We zijn op Islay aangekomen, heerlijk en niets meer aandoen."Als de stampot zo zou smaken dan zou ik dat weggooien, dus doe maar een doos." Hier word je blij van. Ik proef sinaasappel. Dit waren de eerste positieve opmerkingen. Maar niet alles was positief. "Hij slaat je eerst op de bek en daarna is het aan". De sherry probeert m te redden, maar het lukt niet.

    Je haalt de Laphroaig er niet uit, ik heb überhaupt betere Laphroaigh's geproefd. Het is een push up bh, maar als deze opengaat is er niets. En wat vind je van deze: "Een beetje plakkerig; gauw doorslikken anders zit de keel vast." Verder was het nat karton met een chemische nasmaak. Pfui, toch nog de 5e plek in dit Islay geweld.