the glenlivet code nas

The Glenlivet Code , NAS, 48%

RegioSpeyside
LeeftijdNAS jaar
DistillerGlenlivet Distilleries (fabrieks-bottling)
Vat??
Alcoholpercentage48%
Vat nummer??
Fles nummer1 van 33000
Non-chillfilteredja

Onze notities:
Glenlivet is (naast Glenfiddich) een van de grootste distilleerderijen in de Speyside. Ze hebben een jaarproductie van 10,5 miljoen ltr/jaar. De helft van deze hoeveelheid wordt verkocht als single malt in vooral de VS. Van de rest gaat ook een groot gedeelte naar de blended whisky's zoals in de Chivas Regal. Het verfijnde en zachte karakter van de meeste bottelingen van Glenlivet komt door de rijping op sherry vaten, waardoor er een whisky ontstaat, die aan de zoete kant van het spectrum zit. Deze Code is de nieuwste uitdaging en past precies in onze proeverijen. Een limited edition uit 2018 met een labyrint van smaken die de zintuigen van zelfs de meest veeleisende whisky drinker zullen testen. De Glenlivet-Code is ingepakt in een zwarte fles zonder informatie over gebruikte vaten en proefnotities. Ontdek deze whisky voor jezelf en daag je zintuigen uit om te zien of je het kunt ontgrendelen. Neus en proefnotities werden aan het einde van 2018 onthuld. Test je zintuigen om te zien of je het mysterie kunt ontgrendelen.
referentie notes
Kleur: goud. Neus: zoet met appels, olijfolie, croissant, fruit, gember, eiken en bijenwas. Mond: zoet met fruit, rode appels, karamel, peren, eiken en specerijen. Afdronk: Midden en zoet met specerijen, eiken, karamel en rode appels.
De Glenlivet Code is een evenwichtige, soepele en smakelijke whisky met lichte ‘spike’ van de jeugd.
Zie ook https://www.theglenlivet.com/en-en/the-code#

Geschonken in de volgende proeverij:

  • Mei 2019 (donderdag 23 mei 2019)
    Nummer 3 in de line-up.

    Reacties tijdens de proeverij: De commentaren gingen weer alle kanten uit en dat was ook de bedoeling om te laten zien. Van een beetje een stoffig profiel, maar lekker een whisky met karakter, die danst op de tong tot scherp in de neus én mond, zoutzuur en agressief. Men dacht aan de ene kant dat het vat 100% bourbon zou zijn, terwijl een ander weer dacht aan nieuw hout. Over het algemeen een aansprekende whisky met perzik, abrikozen, vanille, een beetje rook, maar ook zoethout en een pepertje. Iemand had een boottouw associatie en iemand anders noemde het een gender neutrale whisky (volgens een deeelnemer: eigenlijk een" vrouwen whisky") en wilde de fles wel thuis hebben. De eindconclusie was dat, ondanks de frambozensnoepjes, anjer, cacao en pompoen, het een zilte whisky was. Eigenlijk een Islay ontdaan van de rook. Een 5e plaats was zijn deel in deze proeverij.