Regio | Highland |
---|---|
Leeftijd | <8 jaar jaar |
Distiller | Tomatin (fabrieks-bottling) |
Vat | Virgin oak/Bourbon/Sherry casks |
Alcoholpercentage | 46% | Non-chillfiltered | ja |
Onze notities:
Ghost Dog is de vertaling van het Keltische "Cù Bòcan" (spreek uit: koo buk-uhn). Het verwijst naar de legende van een mythische hellehond die de bewoners van het dorpje Tomatin al eeuwen zou lastigvallen. Bij de Tomatin distilleerderij wordt een week per jaar een licht geturfde (15 ppm) whisky ten behoeve van de blended industrie geproduceerd. Hieruit is nu deze eigen botteling gemaakt.
De whisky is gerijpt op een combinatie van virgin oak en Bourbon- en Sherryvaten. Het betreft een eerste batch van 18.000 flessen. Hij is un-chill filtered gebotteld op een sterkte van 46%. Naar verluid is de whisky nog geen acht jaar oud, hoe dan ook is het de bedoeling dat er jaarlijks een nieuwe batch zal verschijnen, waarbij de leeftijd oploopt.
Neus: Een citrus mix van sinaasappels en grapefruits die leidt naar frisse bloemen. Smaak: Subtiel zoet, peper en noten. Hoe langer op de tong hoe meer de rook naar voren komt.Afdronk: Medium, met een laatste flits van de spookachtige rook.
Reacties tijdens de proeverij:
Lekker zacht op de tong, veel smaak met een beetje citrus en een beetje rozijnen. Hij blijft zacht, maar toch kruidig en pittig. De afdronk werd medium gevonden met een lichte rook en peper.