Regio | Highland |
---|---|
Leeftijd | 18 jaar |
Distiller | Highland Park Distilleries |
Bottling | Andrew Laing |
Vat | refill hogshead |
Alcoholpercentage | 56,7% |
Vat nummer | 12099 |
Fles nummer | 1 van 231 | Non-chillfiltered | ja |
Onze notities:
Dit is de meest noordelijkeSchotse distilleerderij en is gelegen op het eiland Orkney. Men gebruikt hard, kalkrijk water bij de produktie en ze nog steeds hun eigen moutvloer. De mout wordt gedroogd met turf, vandaar de typische Highland Park rokerigheid. Hoewel Highland Park een van de twee distilleerderijen, naast Scapa, op de Orkneys is, wordt het toch een Highland genoemd. Hierdoor lijkt de naam van de distilleerderij ook niet "vreemd". Vanaf 2006 begon men wat meer aandacht te besteden aan de verpakking van de whisky, waardoor je nu soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het meeste van de geproduceerde 2,5 miljoen ltr alcohol per jaar verdwijnt ook hier in de blended whisky's, zoals (samen met Macallan) in Famous Grouse. De officiƫle bottelingen van Highland Park worden steeds duurder en of die nou zo bijzonder van smaak zijn? Het is een hype aan het worden, met mooie verpakkingen. Toch blijven er ook nog mooie andere bottelingen van independent, bottelaars, die qua prijs prestatie wel erg fijn zijn. Deze kan je nog proeven, zonder dat je een verzamelaars object hebt. De onafhankelijke botteling van vandaag ( uit de Laing familie) zou weer eentje kunnen zijn voor een verzamelaar, wij geven echter de voorkeur om hem daadwerkelijk te proeven op de Boomgaardproeverij. Neus: Zoet, kruidig, peper en honing. Smaak: Honing, sinaasappelen en zoete peper. Licht rokerig, Groene appels, toffee en een beetje turf. Afdronk: Lang, verwarmend, eik en weer een beetje turf en weer dat pepertje .